آغاز وبینارهای تخصصی «عصرگفتگوی قلم» در فصل زمستانوبینار ۲ روزه «تنظیم قراردادهای تجاری طبق موازین ICC» با حضور استاد مطرح از کالج فارغ التحصیلان پاریس برگزار شد
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری « عصرگفتگوی قلم »، با شروع فصل زمستان ، واحد بین الملل « عصر گفتگوی قلم » اقدام به برگزاری وبینارهای تخصصی با حضور منتخبی از مدیران شرکت های ایرانی کرده است .
در تاریخ 2 و 3 دی ماه 1399 ، وبینار تخصصی « تنظیم قراردادهای تجاری طبق موازین ICC » با حضور Dr.Mehidine El- Chehimi استاد مطرح از کالج فارغ التحصیلان پاریس برگزار شد .
وبینار در ساعت 10 صبح به وقت تهران با خوش آمدگویی « مینا علاوش » ، مدیر واحد بین الملل موسسه « عصر قلم » به شرکت کنندگان در وبینار و معرفی استاد فرانسوی برای 2 روز تدریس در زمینه قراردادهای بازرگانی ،آغاز شد .
Dr. Chihimi موضوعات وبینار 2 روزه خود را به دو دسته تقسیم کرد :
در روز اول، آشنایی با اصول اساسی و نهادهای حقوق تجارت بین الملل – مبانی قرارداد – مفاد قرارداد- عناصر مشترک در یک قرارداد و در نهایت بر مشکلات پیش رو در فسخ قراردادها و در روز دوم به نحوه حل و فصل اختلافات قضایی – داوری تجاری بین الملل و اهمیت محل عقد قرارداد و قانون حاکم در قراردادهای منعقد شده اشاره شد .
روز اول
Dr. Chihimi گفت: قوانین بین الملل شامل موارد حقوقی برای سطوح مدیریتی و موارد سرمایه گذاری و هر گونه تعاملات تجاری بین اشخاص خاص و یا دولتها و شرکتهای متفاوت است .
قانون تجارت بین الملل (ITL) قانونی است که تجارت بین المللی را تنظیم می کند. این دو جنبه دارد: عمومی و خصوصی.
این قانون اساساً تحت قوانین بین المللی خصوصی قرار دارد.
تجارت بین الملل تأثیر مثبتی در رشد اقتصادی دارد.
– ادغام در اقتصاد جهانی
– توسعه ، و کاهش فقر
– آزادسازی تجارت چند جانبه
– توافق نامه عمومی تعرفه ها و تجارت (GATT) ایجاد شد
منابع حقوق بین الملل:
– معاهدات دو جانبه: انواع ، اهمیت و حوزه کاربرد
– قوانین یکنواخت
– کدهای رفتاری
– قوانین داوری.
– اقدامات سازمانهای بین المللی.
– قانون ملی به عنوان قابل اجرا در تجارت بین المللی.
استاد کالج فارغ التحصیلان پاریس افزود: قابل ذکر است که مطالب من دارای دو کاربرد اصلی است. اول ، هرگاه اعضای WTO مذاکره کرده و به سایر کشورها امتیاز تجاری اعطا کنند ، این امتیازات باید به طور خودکار به سایر اعضای WTO نیز تعمیم یابد. ثانیاً ، خارج از مذاکرات تجاری ، هر زمان که یک عضو WTO قوانینی یا برخی قوانین یا الزامات محدودکننده تجارت را وضع کند ، بر اساس تمایل اکثر ملل، WTO نمی تواند بین محصولات یکی از اعضای خود و محصولات مشابه سایر کشورها تبعیض قائل شود.
توافق نامه تعرفه ها و تجارت (GATT) اعمال محدودیت های کمی در تجارت بین الملل را ممنوع می کند.
جای تعجب نیست که توافق نامه ای که برای آزادسازی تجارت انجام می شود ، تمهیداتی را در نظر نمی گیرد که به عنوان موانع مطلق در برابر آن عمل کند. محدودیت های کمی معمولاً به صورت سهمیه بندی است.
مشکلات پیش رو در فسخ قرارداد
اشتباه کردن
Dr.Mehidine El- Chehimi تصریح کرد: تفکیک بین اشتباه و ارائه نادرست از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده ، زیرا ممکن است قراردادی که تحت تأثیر اشتباه بوده فاقد اعتبار است ، در حالی که قراردادی که تحت تأثیر نمایش نادرست باشد ، فقط قابل اعتراض است.
اشتباهات را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
الف) اشتباه در ماهیت قرارداد.
ب) اشتباهات یک جانبه ، فقط توسط یک طرف انجام شده است.
ج) اشتباهات دو جانبه ، جایی که هر دو طرف اشتباه می کنند
GATT اساساً به عنوان یک ترتیب توقف در انتظار تأسیس ITO تصور می شد. ماده XXIX GATT که به رابطه بین GATT و منشور پیشنهادی هاوانا می پردازد ، این نکته را روشن می کند.
بنابراین ، کشورهای شرکت کننده به تصویب موقت GATT از طریق پروتکل به تعاملات تجاری خود پرداختند.
پروتکل شامل دو ماده مهم بود:
– قسمت اول و سوم GATT توسط همه طرف های متعاهد پذیرفته می شود.
– قسمت دوم GATT “تا حد كامل پذیرفته نمی شود و با قوانین موجود مغایرت ندارد.
چگونه قرارداد بنویسیم؟
قراردادهای تجاری: آنها کدامند؟
یک قرارداد که به عنوان روابط تجاری قراردادی یا توافق نامه نیز شناخته می شود ، انتظاراتی را برای تعامل توصیف می کند. این اطمینان را می دهد که طرفین ، با شرایط در روابط تجاری خود موافقت می کنند.
یک قرارداد باید شامل موارد زیر باشد:
پیشنهاد: یک طرف پیشنهاد را می دهد و طرف دیگر آن را می پذیرد.
تبادل: این شامل پول ، کالا و خدمات است.
ابتدا اطمینان حاصل کنید که تفاهم نامه چیست
تفاهم نامه یک توافق نامه رسمی بین دو یا چند طرف است که به طور معمول توسط سازمان های دولتی ، سازمان های غیردولتی و به میزان کمتری توسط نهادهای شرکتی منعقد می شود.
حل اختلافات تجاری بین المللی:
استاد کالج فارغ التحصیلان پاریس خاطرنشان کرد : به دلیل رشد بسیار زیاد در تجارت بین المللی ، تعداد اختلافات تجاری بین طرف های بین المللی در حال افزایش است. اختلافات تجاری بین المللی می تواند منجر به درگیری های عمده تجاری با پیامدهای جدی سیاسی و اقتصادی شود. بنابراین ، نیاز فزاینده ای به حل سریع و کارآمد اختلافات در حال توسعه است. این نیاز به جای رسیدگی به دعاوی در دادگاههای ملی ، به بهترین وجه از طریق روشهای قضایی بیشتری تأمین می شود.
داوری
Dr. Chihimi افزود: داوری ، شاید به دلیل شباهت آن به دعاوی داخلی که قبلاً آشنا بوده ، محبوب ترین روش حل اختلافات تجاری بین المللی است و به طرفین اجازه می دهد تا از بسیاری از مشکلات مربوط به دعوا جلوگیری کنند. “تفاوت بین سیستم های حقوقی به طور سنتی باعث جذابیت داوری می شود: ذاتاً بین المللی ترین راه حل اختلافات است” زیرا گزینه بی طرفی را فراهم می کند. داوری همچنین رسمی ترین و قدیمی ترین روش ADR در تجارت بین الملل است.
قانون حاکم
یک بند قانون انتخاب باید همیشه در کنار یک بند صلاحیت قضایی در نظر گرفته شود ، که مجلسی را تعیین می کند که در آن اختلافات ناشی از قرارداد باید دعوا شود.
در پایان دو روز وبینار حقوقی قراردادهای تجاری ، استاد به تمام سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد .