دبیر ICC  در نخستین کارگاه آموزشی «آشنایی با قوانین و مقررات قراردادهای تجاری بین الملل» مطرح کرد:
تجارت درDNA  ایرانیان وجود دارد

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی و هنری عصر گفتگوی قلم،برای نخستین بار در ایران کارگاه آموزشی « آشنایی با آخرین قوانین و مقررات قراردادهای تجاری بین الملل» با حضور « پاول اندرو»،استاد و  دبیر کمیسیون بانکی اتاق بازرگانی بین­المللی (ICC) جمهوری چک ، « اسفندیارامید بخش» مدیر کل روابط تجاری چند جانبه اتاق ایران ،« مینا علاوش» مدیر آموزش موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی ایران در محل اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ایران ۱۴ اسفند برگزار شد.

مدرس این کارگاه ها از جایگاه ویژه­ ای در سطح اتحادیه اروپا، کشورهای حوزه CIS، آفریقا و … برخوردار بوده و دارای تجارب ارزشمندی در نزد شرکت های مطرح اروپایی و همچنین اتاق بازرگانی بین المللی است.

در ابتدای این کارگاه آموزشی که با همکاری موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و  به همت « عصرگفتگوی قلم » برگزار شد،« پاول آندرو» دبیر کمیسیون بانکی اتاق بازرگانی بین المللی با اشاره به فعالیت خود گفت: از کشور جمهوری چک به ایران آمده ام، در حوزه بانکداری و آموزش های مختلف در زمینه مالی در سراسر دنیا ۲۵ سال سابقه و فعالیت دارم.با توجه به اینکه کشور جمهوری چک جز اعضای اتاق بازرگانی بین المللی است ما توانسته ایم طی ۲۰ سال گذشته آموزش قواعد و مقررات مختلف را به شرکت ها و واردکنندگان داشته باشیم تا بتوانند با یکدیگر قراردادهای خوبی را منعقد کنند.

دبیر کمیسیون بانکی اتاق بازرگانی بین المللی پیرامون بررسی آخرین قوانین قراردادهای تجاری بین الملل عنوان کرد‌: در این کارگاه آموزشی در وهله اول به قوانین و قواعد بین المللی که در کشورها استفاده می شود، می پردازیم .البته آخرین مدل قوانین قراردادهای تجاری بین الملل برای  ۲۰۱۰ است، اما قرار است طی شش ماه آینده نسخه جدید ۲۰۲۰ به بازار عرضه شود و ما امروز اینجا هستیم تا بتوانیم این قوانین را توضیح دهیم و شرکت کنندگان در این کارگاه آموزشی را برای جدیدترین نسخه قوانین قراردادهای تجاری بین الملل آماده  کنیم . تا از لحاظ ذهنی آمادگی ذهنی داشته باشند.

استاد دانشگاه با اشاره به فعالیت اصلی ICC بیان کرد: فعالیت اصلی ICC در حوزه قراردادهای فروش است، اینکه در قراردادهای فروش چه کارهایی می توانیم انجام دهیم و از کدام قوانینIncoterms استفاده کنیم؛ در این کارگاه آموزشی سعی داریم این قوانین در ذهن شما ماندگار شود تا برای شما تاجران و وارد کنندگان به عنوان یک نقطه اتکا حساب شود و بتوانید در قراردادهای فروش خود استفاده کنید.

« پاول آندرو » درخصوص توانمندی تاجران ایرانی توضیح داد: علاقمندی را در همه افرادی که در جلسه حضور دارند می بینم .با سوال‌هایی که می پرسند متوجه می شوم که همه کاربلد هستند.می توانم بگویم تجارت درDNA  ایرانیان وجود دارد.

وی افزود:البته نیاز است با استانداردهایی که در سطح دنیا به لحاظ قوانین، قواعد و اصول وجود دارد آشنا باشید تا بتوانید در مسیر درست و استاندارد حرکت کنید.

« پاول آندرو» با اشاره به زمان تحویل کالا عنوان کرد :مکان تحویل کالا برای خریدار بسیار اهمیت دارد.در مقابل آن پرداخت هزینه کالا هم برای فروشنده مهم خواهد بود تا در زمان تحویل کالا خریدار هزینه را تسویه کند.

وی افزود: همکاری بین خریدار و فروشنده از نکات اصلی یک قرارداد است.اینکه باید تمام مدارک در زمان تحویل کالا رد و بدل شودو تمام مشخصات دو طرف دقیق در قرارداد ذکر کنید.

این استاد دانشگاه  توضیح داد: قبل از ثبت قرارداد تحقیقات لازم را داشته باشید تا بدانیم که طرف مقابل ما چه ویژگی هایی دارد و به این موضوع اهمیت بدهید.در قراردادهای فروش بین المللی، ICC کمک های بسیاری به ما انجام داده است می توانید از قوانین بین المللی به خوبی استفاده کنید .

وی عنوان کرد: قوانینی که در سازمان بین المللی در حوزه تجارت ثبت شده است بیشتر کشور ها از آن استفاده می کنند.گاهی اوقات زمان تحویل کالا برای خریدار بسیار اهمیت دارد، می تواند در قرارداد ،زمان فسخ معامله از موعد مقرر دریافت کالا را ذکر کند.

پاول آندرو بیان کرد:در برخی از قرارداد ها،کالای دریافتی با سفارشی که انجام شده متفاوت است به همین خاطر فروشنده می تواند تعویض کند یا جبران خسارت را بدهد یا اینکه توافقی بین خریدار و فروشنده انجام شود.اما زمانی که خریدار در پرداخت خود تاخیر داشته باشد باید سود آن را پرداخت کندو میزان سودی که خریدار به فروشنده بدهد.

« امید بخش»  مدیر کل روابط تجاری چند جانبه اتاق ایران در بخشی از این کارگاه آموزشی گفت: در این دوره آموزشی به بررسی آخرین قوانین قراردادهای تجاری بین الملل می پردازیم.
وی افزود: این دوره آموزشی اولین همکاری اتاق بازرگانی ،موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران، کنفدراسیون اتاق های بازرگانی اقیانوسیه است که شرکت کنندگان را با آخرین تحولات در زمینه قراردادهای تجاری بین الملل آشنا می کند.

مدیر کل روابط تجاری چند جانبه اتاق ایران پیرامون رسالت اتاق بازرگانی عنوان کرد: رسالت اتاق بازرگانی، آشنا کردن تاجران وتولید کنندگان با فعالیت‌هایی است که در عرصه تجارت بین الملل صورت می‌گیرد.

« علاوش» مدیر آموزش موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی ایران در خصوص این کارگاه گفت: موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی ایران با همکاری امور بین الملل اتاق ایران و بخش  ICC و کنفدراسیون اتاق های بازرگانی اقیانوسیه این دوره را برگزار کرده است که در خصوص قوانین و قواعد جدید تجارت است ،این دوره می تواند در مسیر کار مشکلات را برطرف کند.
او عنوان کرد: امروز میزبان ۸۵ مدیر شرکت های بازرگانی هستیم که معاملات بین المللی و اروپایی را انجام می‌دهند، در این سمینار به نحوه صادرات صفر تا ۱۰۰ پرداخت ،تعاملات بانکی و چگونگی حمل‌ونقل می پردازیم.

گفتنی است ،شرکت کنندگان در پایان دوره، مدرک معتبر بین المللی از موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دریافت کردند.