استقبال صاحبان شرکت های ایرانی از برگزاری وبینار های تخصصی «عصر گفتگوی قلم »
در وبینار «تحولات ضروری در کسب و کارهای آسیب دیده» با رویکرد بحران کرونا چه گذشت؟

به گزارش خبرآنلاین ، وبینار تخصصی « تحولات ضروری در کسب و کارهای آسیب دیده » با رویکرد بحران کرونا در روزهای 4 و 5 شهریور 1399  با  تدریس Prof. Ludolph ، استاد دانشگاه و  مدیرعامل شرکت Goldex و خانم Inga Markwart استاد دانشگاه و مشاور دوره های حرفه ای کسب و کار ،   با حضور صاحبان شرکت های ایرانی برگزار شد .   

روز اول:

وبینار در ساعت 10 صبح به وقت تهران با معرفی دوره و استاد سخنران و محتوای آموزشی توسط « مینا علاوش » مدیر آموزش و مدیر واحد بین الملل موسسه عصرگفتگوی قلم آغاز شد.

Prof. Ludolph در ابتدای سخنرانی آموزشی، فعالیت های خود را به عنوان استاد دانشگاه و نیز صاحب و مدیرعامل شرکت Goldex معرفی کرد. فعالیت شرکت Goldex، سرمایه گذاری در پروژه های صنعتی، معدنی و کشاورزی در آلمان و نیز در منطقه CIS اعلام شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به فاکتورهای مهم در موفقیت شرکت ها افزود: در کسب و کارها 10 مرحله کلیدی در موفقیت شرکت ها دخیل است که از جمله آن می توان به این موارد اشاره داشت :

1)آغاز تغییرات در شرکت ها

2)نیاز به استراتژی جدید

3)خلق ابداعات جدید

4)قدرت انگیزه

5)استفاده از طرح کسب و کار

6)توسعه بازاریابی هوشمند

7)کاهش هزینه های در شرکت ها

8)طرح نقدینگی چرخشی 12 ماهه در شرکت ها

9)توسعه هوش رقابتی

10)تغییر در طرح و مدل کسب و کار

Prof. Ludolphاظهار داشت: بزرگترین حباب اقتصادی در جهان ، مربوط به چین استو در بعضی از شهرهای آن به شهر ارواح معروف شده است؛ از طرفی دیگر باید بگویم که اقتصاد بد چین در بسیاری از کشورها تاثیرگذار بوده است .

مدیرعامل شرکت Goldex در ادامه به موضوع کرونا ورود کرد وافزود : در بحران کرونا با مراحل زیر مواجه شده ایم:

شوک های سلامتی

شوک های تامین منابع- بانکی- تقاضا- تغییر قیمت ها و تورم بازار

در کشور آلمان شرکت های خدماتی که در زمینه Product Delivery فعالیت دارند، بسیار موفق بوده اند.

شرکت ها در هر زمینه ای که فعالیت دارند، باید به نیاز مشتریان بپردازند، شرایط فعلی اقتصادی دنیا تنها به دلیل کرونا آسیب ندیده بلکه از سال های پیش این بحران به دلیل تحریم ها آغاز شد. این دنیا پر از Volatility، uncertainty، complexity و ambiguity است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در این شرایط یا باید تغییرات را در روند فعالیت بکار گیریم و یا باید از بین برویم؛ تغییرات را باید با گذر زمان و نیاز بازار انجام داد.مثلا در سال 1899 تولیدات دستی معمول بود.سال های صنعتی بین 1911 تا 1960 بود، از ابتدای سال 1900 ماشین آلات اختراع شدند و از سال 1970 تا به امروز سال علم و دانش کلید خورد.

“تفاوت بین Complex و Complicated

Complex هم معنای پیچیدگی است که مجموعه ای از فعالیت ها است که شما نمی توانید آن را پیش بینی کنید مثلا ارقامی به دست شما می رسد که شما را شگفت زده می کند.

Complicated در این پیچیدگی یک تئوری وجود دارد مثلا در یک ساعت، من هیچ اطلاعاتی از ساختار و ساخت او ندارم و سازنده از آن مطلع است. هر چیزی که شما از طریق علم و مطالعات کسب می کنید Complicated است .

اگر بخواهیم که تاثیر انسانها را بر شرکت ها بدانیم می توانیم بگوییم که Complex است، یعنی از عملکرد آن انسان ها نتیجه حاصل می شود و ما نمی توانیم پیش بینی کنیم که انسانها چه عملکردی خواهند داشت.

اگر یک دستگاه قهوه ساز را در نظر بگیریم من می توانم حدس بزنم که حاصل این قهوه ساز از جهت ایده complicated است ولی وقتی دو نفر مذاکره می کنند می شود complex چون من نمی توانم پیش بینی کنم که چه نتیجه ای خواهد داشت.

Prof. Ludolph افزود:در نتیجه در complex بیشتر به انسانها می رسد که هیچ پیش بینی بر عملکرد انسانها نمی شود داشته باشیم ولی در complicate با یک سری مطالعات می رسیم که از نتیجه عملکرد آن متوجه خواهیم شد.

به همین دلیل بنا به نظریه Frederick W. Taylor ، شرکت ها باید به بخش های مختلف تقسیم شوند که برای هر بخشی برنامه ریزی خاصی باید کرد تا بر پیچیدگی های شرکتی کنترل داشت.

Prof. Ludolph تصریح کرد: تغییر را از خودتان شروع کنید، با پیش بینی پیش نروید بلکه با ارتباطات و خلاقیت به جلو و بسوی تغییرات حرکت کنید. بزرگترین اشتباه یک مدیر این است که از بالا به پایین به تیم خود نگاه کند.

در ادامه Prof. Ludolphویژگی های موفق یک رهبر را بر شمرد:

1)دید متفکرانه

2)هوش هیجانی بالا

3)هدفمند، دارای استقامت و پشتکار

4)خلاق، انعطاف پذیر، دارای تفکر سناریویی

5)خلق و خوی خوب در کار (برای موفقیت بجنگید)

6)قدرت قضاوت بالا، قدرت تصمیم گیری

7)تمایل به ریسک پذیری

8)صلاحیت در ارتباطات

9)تمایل به یادگیری

10)استقلال کاری

Prof. Ludolph افزود: به گفته وینستون چرچیل: فرد بدبین در هر فرصتی مشکلات را می بیند و فرد خوش بین در هر مشکلی، فرصتی را می بیند. چه رویکردی در استراتژی شرکت ها مهم است؟

استراتژی ها شرکت ها فرآیند تجویز شده ای است که هدف آن از قبل مشخص شده و عناصر اصلی آن قبل از شروع استراتژی تدوین شده است. یک شرکت برای هر فعالیتی باید سناریوی خاص خود را داشته باشد و نمی تواند از قبل پیش بینی کند.

Prof. Ludolphدر ادامه وبینار ، بهپنج حوزه هوش هیجانی Daniel Goldmanاشاره کرد:

1)احساسات و هیجانات خود را بشناسید

2)بتوانید احساسات خود را مدیریت و آنها را تحت کنترل خود داشته باشید.

3)بتوانید به خودتان انگیزه بدهید.

(3 مورد اول در مورد خود مدیران است)

4)همدلی و یکدلی با دیگران- بتوانید احساسات دیگران را درک کنید.

5)بتوانید ارتباطات با دیگران را مدیریت کنید.

در پایان روز اول ،جدول تهیه مدل کسب و کار همراه با توضیحات آن نشان داده شد تا برای وبینار روز بعد ، مدیران شرکت ها آن را بصورت کار پروژه ای انجام دهند.

روز دوم:

Prof. Ludolph در روز دوم وبینار ( 5 شهریور ) گفت : در هر بحرانی ،فرصت هایی وجود دارد که هوشمند بودن مدیران می تواند آنان را از آسیب دیدن در زمان بحران ها نجات دهد.

در ادامه این استاد دانشگاه به توسعه بازاریابی هوشمند اشاره کرد و افزود: در بخش توسعه بازاریابی هوشمند، موارد ذیل را باید در نظر داشت:

منابع انسانی: باید منابع و اجرائیات را ترکیب کرد.

خرید: منابع، قیمت، خدمات و زمان را در نظر بگیرید.

مالی: درآمد و سود را در نظر بگیرید.

فروش شرکت: رضایتمندی و خوشحالی مشتری را در نظر بگیرید.

در ادامه وبینار Prof. Ludolph به تئوری اقیانوس آبی و قرمز و اینکه چگونه خود را در بازار رقابتی حفظ کنید اشاره کرد.

این استاد دانشگاه افزود : در اقیانوس آبی، می توان مزیت را اینچنین داشت:

1)کاهش هزینه ها نسبت به رقبا

و یا

2)خلق ارزش برتر بر رقبا

نکته مهم و کلیدی بحث نقدینگی است- نقدینگی شرکت را در حد بالا و چرخش 12 ماهه حفظ کنید.

تجزیه و تحلیل SWOT شرکت- در مورد نکات ضعف و قدرت شرکت مورد مطالعه قرار خواهد داد.

تجزیه و تحلیل VRIO (Valuable- Rare- Imitability- Organized )

در این تجزیه و تحلیل، شرکت را در معرض پاسخ به چهار سوال قرار دهید:

1)آیا شرکت دارای ارزش نسبت به رقبا است؟

2)آیا محصول و یا خدمات شرکت نایاب و کمیاب است؟

3)آیا محصول و یا خدمات شرکت قابل تغییر است؟

4)آیا شرکت سازمات یافته است و می تواند با مشتری خود کار کند؟

اگر پاسخ 4 سوال بله باشد، به آن معنی است که شرکت یک پایداری خوبی در بازار خواهدداشت.

تدریس شیوه های مدیریت ارتباطات در روز دوم وبینار توسط خانم«اینگا مارک وارت »

در نوبت بعداز ظهر دومین روز وبینار خانم علاوش در آغاز وبینار به معرفی خانم « اینگا مارک وارت » و موضوع وبینار پرداخت.

« مارک وارت » ضمن معرفی خود گفت : مدت 5 سالاستکه با مدرسه DMAN همکاری خود را آغاز کرده ام ، قبلا در کشور ارمنستان در یکی از آکادمی های آلمانی همکاری داشتم ، که در هر دو آکادمی تلاش کردم تا به صورت مداوم ، آموزش ارتباطات بین شرکت های آلمانی و نیز بازرگانان را تسهیل کنم .

در آغاز وبینار، این مدرس آموزشی ، به معرفی رهبران ممتاز دنیا و نوع فعالیت آنان و چگونگی موفقیت آنان پرداخت، از جمله: استیو جابز، والت دیزنی، هاستینک، بیل گیتس، هنری فورد و..

وی در ادامه به مدلهای رهبریت در سازمان ها اشاره داشت :

مدلهای رهبریت

استبدادی

دموکراتیک

معامله ای

مشکلات در ارتباطات

این مدرس بین المللی تصریح کرد:در قدم اول باید به چگونگی درخواست مشتری توجه شود که در غیراین صورت ، بی توجهی به این مهم باعث قطع ارتباطات خواهد شد.

« مارک وارت »ضمن اشاره به راه های مناسب برای کشف شناخت بیشتر مشتریان ، به راه حل های تاثیرگذار جهتجلوگیری از قطع ارتباطات پرداخت :

مهارت های انگیزشی و ارتباطی برای رهبران

بسیاری از تحقیقات نشان داده که وقتی افراد درگیرکار می شوند و مسئولیتی دارند، با نتایج مناسبی مواجه می شوند .؛در این افراد انگیزش افزایش می یابد و مهارت های خود را بروز می دهند. این اتفاق در سیستم های دموکراتیک بین افراد بیشتر نمایان است.

وی تصریح کرد : راهکار دیگری که در عملکرد موثر کارکنان مهم بوده، گرفتن پاداش است و همچنین دیده شدن آنان است. به عنوان یک رهبر باید توجه داشته باشید که هنگامانتقاد از پرسنل خود ، آن را با خلق و خوی خوب و با یک روش مناسب انجام دهید.

این مدرس آموزشی عنوان کرد : روشی به نام ساندویچ در علم مدیریت وجود دارد که استفاده از آنبسیار حائز اهمیت است . اول انتقاد را با نقاط مثبت کارمند شروع می کنید و بعد به نکات منفی می پردازید و در انتها پیشنهاد و روش بهبود را مطرح می کنید.

« مارک وارت »سپس به تفاوت های بین مدیریتبا مدل های کلاسیک و زیرکانه اشاره کرد:

رفتارهای انگیزشی در زمان بحران

شفاف سازی در رفتار با دیگران

تاثیر پذیری محیط کار در نحوه عملکرد کارکنان ( تغییرات در بحران)

مهارت رهبران در نحوه ماموریت و چشم انداز شرکت

آموزش کارکنان در توالی زمانی

در زمان بحران

اهمیت به کیفیت کار در فضای مجازی، شرکت در خلق یک استراتژی ضد بحران، رقابت های دیجیتالی، داشتن وبینارهای ورزشی

متدهای ارتباطات دیجیتالی در بحران

1-ارسال پیام های ویدئویی از سوی مدیران برای کارکنان که دور کاری می کنند.

2-سوالات زیادی بین کارکنان و مدیران می تواند مطرح شود

3-گاهی سوالات به صورت لحظه ای مطرح شود که رهبران باید آماده پاسخگویی باشند

4-خصوصا در موقعیت فعلی ممکن است به عنوان رهبر، مدتی کارکنان خود را نبینند، باید شناخت کامل بر کارکنان باشدتا پاسخگویی مفید واقع گردد.

5-بازخورد 360 درجه بین کارکنان و رهبران ؛البته ممکن است که این بازخورد بین کارکنان باشد.

« مارک وارت »بیان داشت : در زمان بحران شرکت های هواپیمایی و خودرو سازان، این قشر بیشترین آسیب را دیدند و در عوض شرکت های غذایی و تحویل غذا بیشترین رشد را داشتند. داروخانه های آنلاین و سوپر مارکت ها هم حدود 71% رشد داشته اند. شبکه های تلویزیونی و حتی آموزش های آنلاین از برنده های بعدی بودند.

البته محصولاتی مثلاً مبلمان، مُد و محصولات خانگی همتوانستند از طریق سیستم های آنلاین و دیجیتال خود را از رکود نجات دهند.

در نتیجه سخنان پیشنهادی این است که خدمات خود را آنلاین کنید ،زیرا در زمان بحران بدلیل داشتن وقت بیشتر، مردم تمایل دارند که در فضای مجازی بیشتر بگردند و تحقیق کنند. بنابراین سیستم دیجیتالی در شرکت ها بیشتر رواج را پیدا کرده و این بستر شرکت ها را از نابودی نجات داده است.

در پایان وبینار چند مثال از شرکت های موفق آلمانی که به صورت آنلاین خدمات را ارائه می دهند، عنوان شد.

« مینا علاوش» مدیر آموزش و مدیر واحد بین الملل موسسه عصرگفتگوی قلم در پایان وبینار به چندنکته مهم در موردوبینار 2 روزه اشاره کرد:

اهمیت تهیه مدل کسب و کار بصورت کوتاه حداکثر در 3 یا 4 صفحه (به طوری که بتوان در مورد آن مذاکره کرد)

اهمیت تهیه طرح کسب و کار با جزئیات

بالا بردن قدرت مذاکره جهت متقاعدسازی بازارهای بین الملل در مورد کسب و کار شرکت

تشکر از حضور شرکت کنندگان در تمام ساعات وبینار

تشکر از گروه محترم موسسه عصرقلم جهت حمایت و پشتیبانی برنامه های وبینار

تشکر ویژه از مترجم برنامه