تجلیل باشکوه از نامداران اصناف در دومین همایش «ظرفیتهای اصناف کشور»رئیس اتاق اصناف تهران: سربازان و افسران خط مقدم جبهه در این جنگ اقتصادی، ما اصنافی ها هستیم!
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی و هنری «عصر گفتگوی قلم»، پس از برگزاری موفق اولین دوره همایش «ظرفیت های اصناف استان تهران» در دی ماه 1397، دومین دوره این همایش، با حمایت معنوی «اتاق اصناف استان تهران» و به همت موسسه «عصر گفتگوی قلم»، با حضور«قاسم نوده فراهانی»، رئیس اتاق اصناف تهران، « ابراهیم درستی » نماینده وزیر صمت در اتاق اصناف ایران ،Andrea zucchini مدرس و سخنران بین المللی ایتالیایی ، « ابراهیم محمد ولی» رئیس اتحادیه طلا و جواهرتهران،« سید مجتبی عراقچی» رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران و «دکتر نیما کیمیایی» مدرس و مشاور در حوزه کسب و کار ۲۷ آذر ماه 98 در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.
Andrea zucchini مدرس ایتالیایی در این همایش گفت: امروز درباره فرصتهایی که شرکتهای ایرانی در حوزه صادرات میتوانند از آنها استفاده کنند صحبت میکنم ،ایران پتانسیل بزرگی دارد و باید در حوزه صادرات کارهای بیشتری انجام شود. به دلیل اینکه در ایران هزینه کار و انرژی پایین است ،اما محصولات با کیفیتی به خصوص در زمینه مواد اولیه وجود دارد . با کمک شرکت های خارجی مانند شرکت های ایتالیایی ،از طریق انتقال تکنولوژی می تواند این پتانسیل بیشتر شود.
این مدرس با اشاره به کارهایی که در حوزه ارتباطات انجام می دهند توضیح داد: ما کمک می کنیم تا شرکت های علاقمند در ایتالیا بتوانند باشرکت های ایرانی ارتباط داشته باشند و در حوزه فروش فعالیت کنند.همچنین به شرکت های ایرانی کمک می کنیم تا به ایتالیا صادرات داشته باشند. از لحاظ حقوقی،گمرگی، ترانسفر مالی با شرکت های ایرانی همکاری داریم.
وی عنوان کرد : صادقانه میگویم که بازار ایران بازار آسانی نیست چراکه باید اطلاعات و شناخت زیادی روی آن داشته باشیم.
این مدرس ایتالیایی پیرامون اتفاقات اخیر سرمربی استقلال گفت: از استراماچونی شناخت دارم، امیدوار هستم به زودی به ایران برگردد، حتی درخواست داشتم که به او مصاحبه ای داشته باشم چراکه حضور استراماچونی و افراد دیگری ایتالیایی در ایران نشان میدهد که ارتباط دو کشور قوی است و میخواهد ادامه پیدا کند؛ تلاش ما این است که افراد مهم در زمینه های ورزشی را به ایران دعوت کنیم چرا که ورزش کشور ها را به هم نزدیک می کند و امیدوارم که این همکاری ادامه پیدا می کند.
در این همایش که «قاسم نوده فراهانی» رئیس اتاق اصناف تهران نیز حضور داشت پیرامون اهمیت این اجلاس گفت:برگزاری همایش تخصصی برای حوزه اصناف بسیار مفید است چراکه اصناف و تولیدکنندگان نظرات خود را مطرح می کنند،با همکاران خود ارتباط میگیرند و از تجربیات یکدیگر استفاده میکنند.
وی ادامه داد: این همایشها برای شما تولیدکنندگان و صادرکنندگان بسیار حائز اهمیت است.برخی از این تولیدکنندگان گمنام هستند که در کارشان هم نمونه هستند،کالاهایی تولید می کنند که به واقع قابلیت صادرات دارد اما نمی دانند چه کار کنند و در چنین همایش هایی متوجه می شوند که چه راهی را باید طی کنند. یک مجموعه در وزارت صمت شکل گرفته که فقط هدف آنها حمایت از توسعه صادرات در حوزه تولید است و این تولیدکنندگان می توانند با آنها ارتباط برقرار کنند و مجموعه خود را در حوزه صادرات فعال کنند.مثلا اگر کسی کالایی آورده و در گمرک مانده ( به خصوص آنهایی که مواد اولیه دارند ) نمی تواند صادر کند ، مراجعه کنند، تا آنجایی که بتوانند کمک اش می کنند.
وی عنوان کرد: من با برگزاری فروشگاه مخالف هستم و برگزاری نمایشگاه تخصصی بنظرم بسیار حائز اهمیت است، چرا که باعث می شود مردم آن ذهنیتی که درباره مصرف کالای ایرانی دارند که بعضا نگاه منفی است ،در ذهنشان کمی تجزیه و تحلیل بشود و به نتایج مثبتی برسند؛ ما در در حوزه لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی ،دندانپزشکی و…. کالاهایی داریم که به مراتب با اختلاف زیادی از واردات چینی بهتر هست اما در حوزه فرهنگسازی خوب کار نکردیم که نتیجه اش این بشود که بگوییم « ای ایرانی کالای ایرانی بخر» و حداقل یک بار کالاهای ایرانی را تجربه کنند، چراکه این محصولات توسط افراد تحصیل کرده و با تجربه ساخته می شود و نیاز به حمایت بیشتری دارند.مانند برداشتن مشکلات بروکراسی اداری برای صادرات که بتوانند کالای خود را به راحتی صادر کنند ؛ چرا که این صادرات هست که باعث می شود آنها بتوانند روز به روز هم حوزه تولیدشان را به روز کنند، هم ماشین آلاتشان را با علم روز پیش ببرند که نتیجه اش این بشود، کالایی تولید کنند که حرفی برای گفتن داشته باشد.
« فراهانی » با اشاره به جنگ اقتصادی اظهار کرد: هشت سال در دفاع مقدس هر کسی انداره خودش کار کرد و این روزها در جنگ اقتصادی هستیم و سربازان و افسران این خط مقدم جبهه، ما اصنافی ها هستیم ، که باید از ما حمایت کنند تا در این جنگ پیروز شویم.
رئیس اتاق اصناف تهران در پایان با اشاره به اینکه تولید کنندگان احتیاجی به پول دولت ندارند گفت: طرف قصد دارد کالایی وارد کند ، آن هم مواد اولیه ، و تنها خواست ما این است که راه را برای او تسهیل کنند،یا وقتی که می خواهد کالایی وارد کند ،چندماه کالایش در گمرک نماند ، این خواست تولید کنندگان ماست وگرنه پول را خودش می دهد و راهش را پیدا می کند.
سید مجتبی عراقچی رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران نیز در سخنانی گفت: حمایت از فرش دستباف برای کل ملت ایران ضروری است، فرش دست باف مظلوم واقع شده است.شما ببینید در بسیاری از مراسم ها و همایش های مختلف یا در صدا و سیمای ما به راحتی می بینید که از فرش ماشینی استفاده می کنند و این غم انگیز است.
وی ادامه داد: حتی من چند وقت پیش به آقای ضرغامی ، که زمانی ریاست سازمان صداو سیما را به عهده داشت به او گفتم که ما میتوانیم بهترین فرشهای دستباف ایرانی را به امانت در اختیار شما قرار دهیم بدون هیچ تبلیغاتی و شما از آنها استفاده کنید اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد.
عراقچی ضمن اشاره به مشکلات صنفی عنوان کرد:مشکل اساسی ما مالیات است که این مالیات باید حذف شود از فروشندگان فرش دستباف؛ما الان سه رشته در فرش داریم،تولید، فروش و صادرات؛متاسفانه به خاطر تشویق ،تصمیم گرفتند که تولید و صادرات را از مالیات معاف کنند، که البته حق هم دارند ولی در این چرخه وقتی فروشنده فرش را از تولید کننده می گیرد به دلیل اینکه مالیات بسیار سنگینه ،دیگر سود چندانی شاید در حد 2درصد یا 3درصد برایش ندارد ؛ بنابراین خواست ما این است که اگر مقدوره به خاطر رونق صادرات این مالیات را از فروشنده نگیرند.
ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت :از برگزاری این همایش بسیار خوشحال هستیم چرا که به معرفی افراد خلاق و هنرمند و تولید تولیدکنندگان داخل می پردازد.
وی ادامه داد: اگر از حوزه تولید حمایت شود صادرات ما حرکت میکند و به طور قطع در دنیا حرف برای گفتن خواهیم داشت، چرا که کشور ما جزو ۷ کشور تولیدکنندگان قطعات طلا و جواهرات است؛ سوال من این است چرا نتوانستیم آنطور که شایسته کشور ماست به آنجا برسیم؟ در این راه ایرادات و مشکلات وموانع هایی وجود دارد ، قانون های دست و پاگیری بوده، خوشبختانه با درایت و راهنمایی هایی که مقام معظم رهبری در این سالها داشتند، شرایط بهتر شده است. مسئولان در این حوزه حرکاتی را انجام دادند تا تولید تقویت شود و سرمایهگذاران با اطمینان خاطر در حوزه صادرات و واردات مواد اولیه حضور پیدا کنند و از این اتفاق خوشحال هستیم که در اواخر سال ۹۸ بستر مهیا خواهد شد و سرمایه گذاران در این بخش حضور مستمری داشته باشند.
وی ادامه داد: خواست دیگر ما این است که این کاغذ بازی ها و موانع در بحث گمرک های ما برداشته شود، و از نظر استاندارد و بانک مرکزی و در کل سازمان های مربوطه ما که می توانند کمکمان کنند ، این ها بیایند و مسیر جاده را صاف کنند ، اگر جاده صاف شود بخش خصوصی اشتیاق پیدا می کند در این مسیر حرکت کند،که نتیجه آن باعث می شود بار مالی روی دوش دولت نماند.
« دکترکیمیایی » مدرس و مشاور در حوزه کسب و کار پیرامون مسیر موفقیت گفت: اگر می خواهیم در کار خود معجزه کنیم باید بدانیم در بازار چه خبر است. در شرایط امروز باید به سود کم راضی باشیم و در کنار آن جریان نقدینگی خود را در بازار از دست ندهیم . در شرایط بحران داشتن انرژی از هوش مهم تر است
این مشاور انگیزشی پیرامون انعطاف پذیری شرکت های بزرگ در بحران توضیح داد: برای کمپانی های بزرگ بحران یک موهبت است چرا که شرکت های بزرگ در شرایط بحرانی انعطاف پذیر هستند و این موضوع بسیار مهم است البته اگر بحران نباشدشرکت های متوسط اول می شوند چراکه به سرعت تکنیک ها را کپی می کنند و راه رفته کمپانی های بزرگ را می روند و برای آنها هزینه ای ندارد، پس شما باید در شرایط بحرانی مراقب متوسط ها باشید.
کیمیایی در خصوص استفاده از فرصت ها در زمان بحران توضیح داد: رقبای بسیاری در اطراف شما است باید به بازار تمرکز داشته باشید. کسانی که در بحران نتیجه نمی گیرند به خاطر این است که تمرکز ندارند و مشکل ما این است بحران را نمی پذیریم چراکه در دل هر تهدیدی فرصت هایی وجود دارد که به خوبی می توانیم از آن استفاده کنیم.
مشاور و مدرس برندهای معتبر با اشاره به مشکل برندینگ گفت: بازار شلوغ، مشکل اصلی ما در بحث برندینگ است. در گذشته ازرقبای خود شناخت داشتیم اما اکنون به دلیل شلوغی بازار،شناخت کافی از رقیب وجود ندارد.
وی ادامه داد:برای اینکه یک کارآفرین بداند در مسیر قرار دارد یا خیر باید متمرکز واز نگاه چند وجهی برخوردار باشد. برای موفقیت در بازار، باید به فاکتورهای مختلف توجه کنیم اگر می خواهید معجزه کنید از زاویه های مختلف بازار را ببینید .
کیمیایی درخصوص قدم های اصلی موفقیت تصریح کرد : طراحی استراتژیک، سبک خاص،مهارت، سیستم خاص، پرسنل، ساختارمناسب در مسیر موفقیت تاثیر گذار است .
مشاور حوزه کسب و کار توضیح داد :اگر در مجموعه خود چشم انداز داشته باشید و همه کارمندان از هدف شما خبر داشته باشند شما به عنوان مدیر عامل شاهد اتفاق های خوب در شرکت خود خواهید بود چراکه کارمندان متوجه می شوند شما دنبال منافع خود نیستید و همه برای یک هدف تلاش می کنید.
وی افزود: در کسب و کار نمی توانید همه را راضی نگه دارید چون در درازمدت با مشکل مواجه می شوید.در ضمن امضا خاص خود را در کار داشته باشید و روی مزیت های خود تمرکز کنید ،سبک خاص خودتان را داشته باشید و با آدم های حرفه ای همکاری کنید.
در پایان این همایش، از پیشکسوتان و نامداران اصناف کشور به شرح زیر تقدیر بعمل آمد:
عبدالله اکرمی، محمددزفولی، قنبر سیف محمدی ( در صنف فرش دستباف ) ، حسین فرجی،حسن احمدیان، صادق اصلان بیگی ( در صنف مبلمان )،باقر ابن نصیر، مهدی اثنی عشری ،معرفت پوربابا،کورش گوهربین، ( در صنف طلا و جواهر ) ،ابوالقاسمی ( رستوران،آش و حلیم ).